Den smertefulde periode som passioneret iværksætter

SmerteDu kender det sikkert godt, du sidder til middagsselskab og din bordherre/dame spørger, hvad du laver. Du starter begejstret med at fortælle om din passion, som du er selvstændig med. Men bag ved begejstringen får du også en lille smule ondt i maven, for du ved, at når din talestrøm om din passion stopper, så vil du får det sammen spørgsmål 9 ud af 10 gange……. ”Hvordan går det så med din forretning?”

Manglende millioner

Og i fasen hvor der endnu ikke er kommet gennembrud, i fasen hvor du tjener penge, men ikke kæmpe beløb eller noget bankrådgiveren klapper i hænderne over, så er det ikke så sjovt at svare på netop det spørgsmål. For drømmen er jo, uden at blinke at kunne kigge bordherren i øjnene og stolt sige, ”Det går overraskende godt” eller måske ”Det går super godt, jeg har stor succes”…..

Den gode nyhed

Den gode nyhed er, at det kan du allerede. Se grunden til at du får ondt i maven er, at du sætter lighedstegn mellem succes og penge. Selvfølgelig skal din forretning blive en succes rent økonomisk set, men det er bare ikke det eneste mål for succes.

Jeg vil jo mene, at det er en succes i sig selv, at du er sprunget ud som selvstændig. At du i modsætning til rigtig mange andre har fulgt din drøm og gjort det. Jeg er også helt sikker på, at hvis du tager de store millioner ud af ligningen, så er der flere områder, hvor du allerede har succes i din virksomhed.

Så næste gang en bordherre spørg dig, om det går godt med forretningen, så siger du ja uden at få ondt i maven. Der er ingen der siger, at du skal involvere ham i de økonomiske resultater, antallet af kunder eller andre detaljer. Du kan jo bare sige: ”Jeg er så stolt af at have gået efter min drøm og sprunget ud som selvstændig. Jeg mangler endnu at tjene mange millioner, men jeg ved, at de nok skal komme” 😉

70 88 58 87