At være selvstændig er et eventyr

Magisk bogSom selvstændig kan du en gang imellem have en oplevelse af, at du er hovedpersonen i et eventyr. Du går efter en drøm, men undervejs er der nogle uforudsete udfordringer, som du skal løse, før du kan komme videre – fuldstændig som i et eventyr. Til gengæld kan jeg garantere dig, at du når du løser udfordringerne, så venter magien lige rundt om hjørnet.

Udfordringer

Udfordringerne kommer i mange forklædninger såsom: Kunden har ikke betalt til tiden, så du har ikke penge til de faste udgifter. Visitkortene er ikke, som du havde forestillet dig – men de var dyre. Eller hvad med alle de penge du brugte på, hvad du troede ville være et super fedt markedsføringstiltag, men som flopper fuldstændig. Eller den messe du deltog i, som ikke rigtig skabte alle de kunder, du havde regnet med (og by the way også kostede en hel del). Du kan jo fortsætte listen med alle de små eller store udfordringer, som du møder eller har mødt i din hverdag.

Inden dette bliver en lang klagesang om alt, der kan gå galt, vil jeg flytte perspektivet til, hvordan du håndterer dem. Min vigtigste pointe er egentlig, at vi ikke kan forudse, hvad der vil ske, og vi spilder vores energi, hvis vi forsøger at gøre det. Som en gammel talemåde siger, så handler det ikke om, hvor mange gange vi falder, men om hvor mange gange vi rejser os – og lad mig tilføje hvordan vi rejser os.

Ansvar

Ansvar er det vigtigste kodeord i at håndtere udfordringer. Har kunden ikke betalt, så må du rykke kunden, samt tage kontakt til banken og få en ordning indtil pengene lander (kan du vise dem at faktura er sendt og pengene på vej, så er der som regel til at tale med). Er visitkortene ikke blevet som forventet, så må du klage eller vælge en bedre leverandør næste gang. Og et markedsføringstiltag er aldrig spildt, der er altid en eller anden form for læring, som du kan få ud af det.

Der er altid en løsning

Min pointe er, at udfordringer kan altid løses – du må finde din måde. Det vigtigste er, at du ikke bruger for meget energi eller tid på at gøre dig selv forkert eller lade dig overmande af negative følelser. Er det svært, så forestil dig at læse et eventyr, hvor hovedpersonen giver op første gang, han eller hun møder en udfordring. Det kan være ok at have behov for en pause, for lige at sunde sig eller ringe til en ven, som kan se tingene fra en anden vinkel….. Men lov mig, at du ikke giver op – lov mig at du tager ansvar og handler på det, som giver mening for dig. Se det som et eventyr, du er ved at skrive. Et eventyr er hverken sjovt eller spændende, hvis hovedpersonen pludselig forvandler sig til en struds, stikker hovedet i jorden og bliver stående resten af historien!

Dit liv som selvstændig er et eventyr. Du kan skabe og skrive det på lige den måde, du drømmer om!

70 88 58 87